Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Детоксикация

Какво означава детоксикация? Време ли е да я започнем и защо ни е нужна?

ДЕТОКСИКАЦИЯ

 

Какво означава детоксикация?

Детоксикация 1
Детоксикация - значение

Детоксикация е процес на прочистване на организма от вредните токсини, който човек сам осъществява като променя начина си на живот с цел изчистване на тялото си. Все повече се увеличават токсичните храни, замърсяванията на въздуха и водата, вредните вещества в света около нас. Затова и нуждата от детоксикация се превръща в основна грижа днес. Чрез детоксикация можем да намалим вредните въздествия на околната среда, да подсилим тялото си, да го предпазим от различни заболявания и да излекуваме някои от тях. За да постигнем успешна детоксикация от една страна са необходими временни мерки като пречистваща диета и въздържане от вредни нанвици. Но за да се радваме на здраво тяло са нужни постоянни промени в начина ни на хранене, движение и живот. Детоксикация – това е процес на осъзнаване на необходимостта от цялостна промяна.

 

Защо ни е нужна детоксикация?

Токсините са навсякъде около нас - тежки метали, изкуствени хранителни добавки, различни замърсители, консерванти, пестициди и отрови. Как да се справим с токсините и да проведем успешна детоксикация на тялото си?

Детоксикация 2
Детоксикация - необходимост

В днешно време телата ни са подложени на много повече вредни вещества и храни, отколкото преди 100 години. Затова и нуждата от детоксикация днес е много по-голяма. Човешкият организъм е така устроен, че има редица механизми за самостоятелна детоксикация. Но и най-здравото тяло, подложено на токсични въздействия, се нуждае от периодично пречистване и поддържане със здравословно хранене и режим. Екстремните диети за бързо отслабване не означават детоксикация. Те забавят метаболизма и създават нежелания „йо-йо” ефект, като след приключването им напълнявате още повече отпреди. Детоксикация това е цялостна житейска концепция за промяна в храненето, режима, начина ви на живот, дори и на мисленето. Детоксикация е необходима, ако искаме да поддържаме здраво и силно тялото си, да се справим със здравословните проблеми и да избегнем много от тях.

 

Първи стъпки за безопасна детоксикация

Чувствате се отпаднали и уморени. Качвате килограми без да сте увеличили количеството храна. Здравословните проблеми започват да се трупат. Необходима е детоксикация на вашето тяло. Когато осъзнаем необходимостта от детоксикация, можем да започнем сами да помагаме на организма си. Важно е да започнем детоксикация с облекчаване на отделителната система на нашето тяло. Да подбираме храната си. Да избягваме онези продукти, които съдържат хидрогенни мазнини, глутамати и консерванти, опасни хранителни бои и неизвестни добавки. За успешна детоксикация е необходимо да консумираме повече храни от природата, без добавки и обработка. Да пием повече вода и чай. Да се храним умерено и да поемаме големи количества вода всеки ден. Тази първа стъпка за детоксикация ще облекчи работата на вашето тяло и ще намали килограмите ви. Ако придружавате процеса на детоксикация с увеличаване на движението през деня, то началото е поставено. Но само това не е достатъчно, за да направите детоксикация на вашето тяло.

 

Продължаваме с детоксикация

Детоксикация 3
Детоксикация - безопасност

Начинът на хранене и храната, която приемаме играят най-важната роля в процеса на детоксикация. Когато внимаваме какви продукти консумираме, има ли вредни токсини в тях, процесът на детоксикация се заедейства. Преработените храни, полуфабрикатите, колбасите, субпродуктите, млечните изделия с преработени мазнини, сладките и тестени изделия, пречат на всички системи в организма. Старайте се при възможност да подбирате продукти, отглеждани екологично – непреработени плодове и зеленчуци, сурови ядки, месни и млечни продукти от животни, хранени в естествена среда. Включете в менюто си онези храни, за които се знае, че са особено подходящи при детоксикация. Това са богатите на омега 3 и коензим 10 храни – риба, броколи, бобови, зелен чай, лимони. Някои подправки също подпомагат процеса на детоксикация.

И не на последно място – няма как да направите детоксикация на вашето тяло без да пиете много вода. Увеличаването на физическото ви натоварване, съобразено с възрастта и възможностите ви, също е много важен елемент на процеса. Дали ще изберете сауна и парна баня, или пък ще си направите собствен комплекс от упражнения по 10 минути всеки ден, все ще помогнете на вашата детоксикация. Не забравяйте и чистия въздух. Не може да осъществите успешна детоксикация без пречистване на дихателната система.

Комплексните мерки за детоксикация ще помогнат и на осъзнаването ви, че е необходима непрекъсната грижа за вашето тяло.

 

Време ли е да започнем детоксикация?

Детоксикация 4
Детоксикация - доверете се на нас

Да, никога не е късно да започнете пречистване на вашето тяло. Ето и някои промени в организма, които ще ви дадат ясен сигнал, че се нуждаете от детоксикация. Ако с годините сте натрупали килограми и вече имате два номера по-големи дрехи. Ако често се чувствате уморен и отпаднал. Със сигурност е добре да започнете детоксикация, ако имате стомашни проблеми – натрупване на мазнини в корема, подуване, болки, констипация. Боледувате ли често, страдате ли от болки в ставите и сухожилията, оплаквате ли се от главоболие и гадене – тогава пак е необходима детоксикация. Пречистването на тялото помага и на някои заболявания на бъбреците, жлъчката и черния дроб. Когато страдате от хормонален дисбаланс, косопад, слаби и чупливи нокти и коса, правилно проведената детоксикация ще ви помогне.

Нужно ли е обаче да стигате до някои от тези здравословни проблеми. Навременната детоксикация ще ви предпази от много болести на съвременния свят. Пречистването на организма чрез детоксикация го прави устойчив на вредните влияния. Погрижете се за вашето тяло – без лекарства и дълги медицински процедури. Важно е да знаете - всяка детоксикация е най-добрата превенция на заболявания от различно естество. Но и всяка неправилно проведена детоксикация е опасна и води до още по-големи здравословни проблеми.

 

Детоксикация в МЦ „Епика”

Добре е някой да ви насочва, ако сте решили да направите детоксикация на вашето тяло. Медицински център „Епика” може да бъде ваш сигурен помощник. Вече 10 години медицински център „Епика” се води от философията на новата медицина. В медицинския център се прилага комплексен медицински холистичен подход за детоксикация. Иновативният метод има за цел не да премахва симптомите, а да постигне пълна хармония в системата ум-тяло. Тричленен лекарски екип изготвя индивидуална програма за детоксикация на всеки пациент. Подробно анализира здравословното му състояние и съставя индивидуален план за действие. Разбира се, от особена важност е пълното съдействие на пациента. В медицински център „Епика” се прилага комбинация от модерни, щадящи и безвредни методи за детоксикация. И само след месец ще почувствате положителната промяна.

Доверете се на специалистите в медицински център „Епика”. Да направите детоксикация на вашето тяло е много по-лесно, когато имате компетентен и стабилен партньор.


Какво означава детоксикация?
Защо ни е нужна детоксикация?
Първи стъпки за безопасна детоксикация
Продължаваме с детоксикация
Време ли е да започнем детоксикация?
Детоксикация в МЦ „Епика”
 
Прочети още
Затвори
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557