Понеделник - Петък - 9:00-18:00

BellaContour

Уникален, патентован метод на терапия, резултат от продължителни и задълбочени изследвания

Ново тяло и ново здраве с Белаконтур

Белаконтур е уникален уред, който се прилага с огромен успех при оформяне на силуета и топене на мазнини. Създаден в Ерусалим от фирма за иновативни технологии, той е одобрен в Европа и САЩ заради изключителните резултати, независимо от възрастта и проблемните зони. Ефикасен за подпомагане оздравителните процеси на цялото тяло, тъй като засилва детоксикацията и метаболизма.

Гарантира видимо намаляване на обиколките и целулита. 

Резултатите от терапията с Белаконтур и лекотата, с която се постигат, изглеждат като чудо за страничния наблюдател. Изпробвалите терапията са наясно, че зад чудото се крие комплекс от природни и доказани медицински практики, създаден с единствената цел – да подпомогне трайно и безвредно цялостното възстановяване на здравето и връщането на радостта от живота.

За подобни чудеса всеки сезон е подходящ и правилен. А за повече информация разгледайте сайтовете или позвънете на телефоните на Медицински център “Епика” – клиниката за израелска медицина и иновации, единственото място в България, в което се предлага терапията с Белаконтур.

Вашето по-здраво тяло, по-бодър дух и по-високо самочувствие Ви очакват при нас!

 

ЦЕЛУЛИТ

 

Какво е целулит? Заболяване или физиология?

Целулит 1
Целулит - значение

Целулит това са мастни натрупвания на определени места по тялото, които водят до промяна в подкожната тъкан и образуване на така наречената „портокалова кожа”. Наличието на целулит не е сериозно медицинско състояние, но е нежелано от есететическа гледна точка. Видимите белези на целулит са леко набръчкана кожа, която при притискане образува трапчинки. Целулит – това е влошено състояние на съединителната тъкан, причинено от нарушено кръвообращение и уголемяване на мастните клетки. Тяхното нарастване е причинено от натрупване на мазнини и токсини. Може още да се каже, че целулит това е промяна на структурата на мастната тъкан и кожата. Обикновено тези натрупвания и видимата поява на целулит са в коремната област, ханша, бедрата, ръцете.

Целулит може да се появи във всяка възраст след пубертета. С възрастта тъканите се променят и целулитът става по-забележим. Целулит се наблюдава главно при жените и много по-рядко при мъжете. Появата на целулит при жените е физиология, но есетическият проблем е равен на заболяване. Причините за появата му са различни, както и видовете целулит.

 

Целулит при жените и мъжете

Защо жените по-често имат целулит от мъжете? Появата на целулит при жените в различен момент от живота им е напълно естествено от биологична гледна точка. Доказано е, че над 90 % от жените „се сдобиват” с целулит в различна възраст. Без значение от начина им на хранене, слаби ли са или пък по-пълни, спортуват или водят застоял живот. За разлика от жените, само 10 % от мъжете имат целулит. Появата на целулит в различна степен при мъжете и жените е физиологично обусловена.

При жените се наблюдава целулит под формата на обширни вертикални снопове, като тези връзки образуват т.нар. „пчелна пита”. Жените имат много по-често от мъжете целулит, защото в определени части от тялото си имат дълбоко разположен резервен слой мазнини, който липсва при мъжете. Мъжете много по-рядко страдат от целулит, защото устройството на техните подкожни мазнини е различно. При тях клетъчните прегради се пресичат под формата на по-малки и многоъгълни клетъчни камери и образуват малки диагонални възли. Удебелената кожа при мъжете и различните клетъчни форми, намаляват складирането на мазнини, предпазват от клетъчни деформации и образуване на целулит.

 

Фактори за появата на целулит

Причините за поява на целулит са комплекс от фактори, които влияят на образуването и развитието му в различни зони на тялото. Смята се, че структурните изменения на кожата са важен фактор за развитието на целулит. Мастните клетки „пропадат” в „пчелната пита” на подкожната тъкан и стават видими през междинните слоеве на кожата. Целулит се образува следствие на нарушение на преградите на съединителната тъкан около мастните клетки. Кръвотока в съответната област се нарушава и така се образува „портокалова кожа”. Натрупването на целулит може да се дължи и на различия в мастната тъкан в отделните части на тялото. Мастните клетки в областта на бедрата и ханша са по-големи и по устойчиви на процеса на освобождаване на мастните киселини от клетките. Натрупването на мазнини в по-големите мастни клетки, в комбинация с измененията в кожата и съединителната тъкан, водят до целулит.

Хормоналните фактори също оказват голямо влияние за появата на целулит. Нарушеният хормонален баланс в нивата на естроген, инсулин, норадреналин, тиреоидни хормони и пролактин са част от причините за развитие на целулит. Естрогенът, който започва да доминира при жените след пубертета и неговите повишени нива, оказва най-голямо влияние за появата на целулит. След менопаузата, когато количеството на хормона започва да спада, намалява и кръвообращението, производството на колаген спада, мастните клетки започват да нарастват и също се натрупва целулит. Още една причина женското тяло да е много по-предразположено към целулит е, че естрогенът при жените стимулира образуването на мазнини докато тестостеронът при мъжете разгражда мазнините.

Генетичните фактори също оказват влияние на образуването на целулит. Пол, раса, бавен метаболизъм, разпределението на подкожните мазнини и рецепторите в кръвоносните съдове също се отразяват на развитието на целулит. Начинът на хранене, физическата активност и ежедневният ритъм са фактори, които в някаква степен също влияят на появата на целулит. Факт е, че основните причини за наднорменото тегло и затлъстяването се явяват като рисков фактор и за появата на целулит. Заседналият начин на живот, употребата на алкохол и цигари, увеличаване на килограмите също водят до увеличаване на мазнините, инсулина и свободните радикали в тялото, а оттам и до образуването на целулит.

 

Видове целулит и степени на развитие

Целулит 4
Целулит - лечение

Условното разделение на видовете целулит включва компактния целулит, който се наблюдава при по-възрастните жени. Той се дължи на фиброза на съединителната тъкан вследствие намалената лимфатична циркулация. Специалистите различават и воднист или порест целулит, който се характеризира със съдържание на повече течност отколкото мазнини. Често определян и като наследствен. Среща се при жени със слаб торс, тъй както и локалният целулит. Най- често се наблюдава широко разпространения целулит в областта на бедрата и ханша. Този целулит съдържа повече мазнини отколкото течности.

Степента на развитие на зоните с целулит се определя от: броя на видимите вдлъбнатини в зоната на целулит; дълбочината на вдлъбнатините; морфологията на повърхността на кожата; степента на отпуснатост на кожата. Степента на наличие на целулит може да бъде определена и като – слаба, умерена или увеличена. Когато говорим за целулит, важно е да се знае: Независимо от вида, количеството и степента на развитието му, за по-малко от месец може да придобиете нова визия и здраво тяло без целулит.

 

Ултразвукова терапия за премахване на целулит

Опитали сте всякакви процедури, за да премахнете нежелания целулит. Разочаровани сте от липосукция, велашейп, кавитация или мезотерапия. Има лесно и безотказно решение за справяне с целулит – Белаконтур. В медицински център „Епика” в София можете да се освободите от излишния целулит с помощта на уникалното израелско изобретение. Белаконтур е революционен медицински уред за топене на мазнини, оформяне на контура на тялото. С Белаконтур постигате желаната фигура, подмладявате се и добивате самочувствие.

Със серия от процедури в Медицински център „Епика” нежеланият целулит изчезва от коремната област, ханша и бедрата. Белаконтур е подходяща методика и при двата пола – системата сама оценява следните три параметъра:

  • Местоположение и дълбочина на мазнините
  • Плътност на твърдо/течно вещество
  • Дебелина на слоевете

и прави точна диагностика на мастните клетки в третираната зона. Използването на Белаконтур осигурява бързи и дълготрайни резултати.


Какво е целулит? Заболяване или физиология?
Целулит при жените и мъжете
Фактори за появата на целулит
Видове целулит и степени на развитие
Ултразвукова терапия за премахване на целулит
 
Read more
Close
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557