Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Склеротерапия

Склеротерапия под ултразвуков контрол - революция в лечението на разширени вени! Успеваемост над 95%. Научете още и запишете час в МЦ Епика!

СКЛЕРОТЕРАПИЯ

 

Склеротерапия под ултразвуков контрол – най-новият метод за лечение на разширени вени

Склеротерапия 1
Склеротерапия - ултразвуков контрол

Медицински център „Епика” в София предлага най-новия метод за лечение на разширени вени - склеротерапия под ултразвуков контрол. Това е революционен метод с доказана ефективност. Ултразвуково-контролираната склеротерапия е подходяща и за най-тежките случаи на хора с разширени вени. Методът склеротерапия под ултразвуков контрол е манипулация, която трае само няколко минути. Няма болничен престой, няма анестезия, няма болка и дълъг възстановителен период. Склеротерапията е кратка и дава възможност на пациента да се върне към ежедневния си ритъм още същия ден. Огромно предимство на метода склеротерапия е неговата 95-процентова успеваемост, дори при случаи, които са се смятали за нелечими.

 

Склеротерапия под ултразвуков контрол прилагана от д-р Яир Галили

Методът Ултразвуково-контролирана склеротерапия се прилага в медицински център „Епика” от д-р Яир Галили. Д-р Галили е известен израелски съдов хирург с огромен опит. Завежда отделение “Венозни заболявания” към Медицинския институт “Мор” в Тел Авив. Специализирал е в САЩ 2 години иновативния метод Склеротерапия. Автор е на много научни разработки и публикации в областта на венозната недостатъчност. Д-р Галили е един от най-успешните лекари в света, които прилагат новаторския метод за лечение на разширени вени - склеротерапия под ултразвуков контрол. Има зад гърба си над 50 000 пациенти, а при 95 % от тях е постигнал окончателно излекуване на разширените вени. На всеки два месеца д-р Яир Галили прилага метода на склеротерапия на разширени вени в медицински център „Епика”.

 

Какво представлява методът на склеротерапия под ултразвуков контрол?

Склеротерапия 2
Склеротерапия - лечение

При ултразвуково-контролираната склеротерапия лечението е краткотрайно. Прави се диагностициране с помощта на специален еходоплеров апарат от ново поколение. С негова помощ лекарят-специалист установява с точност болното място по хода на вената. Това е първата важна стъпка при склеротерапия – да се локализира огнището на проблема, който в много случаи не е видим с просто око. Следващата стъпка при склеротерапия е поставянето на склерозиращо вещество – полидоканол, под формата на пяна. Трябва много прецизно да се инжектира склерозанта – точно в болната вена. Затова уменията на лекаря, който извършва склеротерапия са особено важни.

При ултразвуково-контролираната склеротерапия пациентът усеща няколко съвсем леки убождания, като при вземане на кръв. Пенообразното вещество се разпространява по дължината на варикозната вена, както и по всички нейни разклонения. След период от няколко седмици разширените вени склерозират и кръвният поток се пренасочва към здравите вени. Техниката на склеротерапия под ултразвуков контрол предизвиква слепване на стените на варикозните вени и те спират да функционират. След седмици до няколко месеца изпъкналите вени дори не се забелязват. Няколко дни след склеротерапията може да се появи подуване, зачервяване, тежест, придърпване или пигментация, но тези симптоми бързо отшумяват. След проведената склеротерапия пациентът може да се върне към активен живот – плуване, спорт, физически натоварвания, работа.

 

Склеротерапия под ултразвуков контрол – метод, подходящ за всякакви форми на заболяването разширени вени

Разширените вени са заболяване, което доскоро се лекуваше само по оперативен път, което изисква анестезия с нейните рискове. Това се оказа неефективен метод, защото при него се премахват частично само видимите изпъкнали разколнения на увредената вена, а не цялата й дължина. Повечето такива операции водят до облекчение за ограничен период и разширените вени отново се появяват. Срещат се рецидиви в повече от 50 % от случаите на оперирани пациенти. При ултразвуково-контролираната склеротерапия рецидивността е сведена до минимум, между 3-5%. При това цялата процедура на лечение – склеротерапия - е само няколко минути. Ултразвуково-контролираната склеротерапия дава 95 % сигурни резултати, без физически дискомфорт, с минимален риск от усложнения.

Склеротерапия 3
Склеротерапия - метод

Единствено условие за провеждане на успешна склеротерапия е пациентът да има здрава и проходима дълбока венозна система. При методът на склеротерапия под ултразвуков контрол няма почти никакви противопоказания. Склеротерапия е подходяща дори при тежки съпътстващи заболявания на пациента, като инсулинозависим диабет, хипертония, ендокринни заболявания и сърдечни заболявания. Методът на склеротерапия се прилага успешно и при пациенти с изкуствена клапа на сърцето, както и при такива, които вече имат съществуващи варикозни рани.

 

Склеротерапия под ултразвуков контрол – превантивни прегледи

Разширените вени в 90 % от случаите е наследствено заболяване. В останалите 10% може да бъде следствие на обездвижване, тежки физически натоварвания, бременност или травма. Когато се диагностицира рано, пациентът спестява много болка, време и средства. Ултразвуково-контролираната склеротерапия предлага бързо справяне с проблема разширени вени. Не изисква никаква специална подготовка. Предимствата на диагностицирането при ултразвуково-контролираната склеротерапия са несравними с другите методи на лечение. Превантивните прегледи при хора с наследствена обремененост за заболяването са наложителни. Методът на склеротерапия открива болното място, дори когато няма оплаквания и се справя с проблема разширени вени по най-добрия за пациента начин.

 

Склеротерапия под ултразвуков контрол – иновативен метод за лечение на 21-ви век

Склеротерапия 4
Склеротерапия под ултразвуков контрол

Ултразвуково-контролираната склеротерапия е най-новият и безболезнен метод за лечение на разширени вени. В последните 10 години методът на склеротерапия е водещ в лечението на разширени вени в САЩ и Израел. Все повече лекари започват да практикуват склеротерапия при пациенти с разширени вени и в Европа – Франция, Германия, Испания Италия. У нас д-р Яир Галили въвежда в медицински център „Епика”метода на склеротерапия вече пет години. Методът на склеротерапия е новаторски и щадящ пациента. Целият процес на склеротерапия отнема само минути – от диагностицирането, до лечението и напускането на клиниката. Без губене на ценно време, без болничен престой, без анестезия, без болка. Възстановителният период е кратък и пациентът може да не се откъсва от ежедневните си задължения. След ултразвуково-контролираната склеротерапия ефектът е не само медицински, но и естетически. Високата успеваемост, малкото рецидиви и усложнения, бързата и безболезнена процедура, правят метода склеротерапия предпочитан за все повече пациенти.


Склеротерапия под ултразвуков контрол – най-новият метод за лечение на разширени вени
Склеротерапия под ултразвуков контрол прилагана от д-р Яир Галили
Какво представлява методът на склеротерапия под ултразвуков контрол?
Склеротерапия под ултразвуков контрол – метод, подходящ за всякакви форми на заболяването разширени вени
Склеротерапия под ултразвуков контрол – превантивни прегледи
Склеротерапия под ултразвуков контрол – иновативен метод за лечение на 21-ви век
 
Прочети още
Затвори
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557