Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Съдов хирург

Кога e нужно да се обърнете към съдов хирург? Кои заболявания трябва да консултирате със съдов хирург? Всички отговори и още информация ще намерите на нашия сайт!

СЪДОВ ХИРУРГ

 

Кога e нужно да се обърнете към съдов хирург?

Съвременната медицина е достигнала голям напредък в диагностицирането и лечението на сърдечно-съдовата система. Кога е нужно да се обърнем към съдов хирург, извършващ диагностика със еходоплеров апарат? Много хора страдат от различни заболявания, свързани с тази система. Превенцията на тези заболявания под контрола на съдов хирург и специалист е много важна. Не е нужно да се появят различни оплаквания, за да се обърнете към съдов хирург. Задължително е обаче да потърсите съдов хирург, извършващ високоспециализиран еходоплеров преглед, когато имате високо кръвно налягане, разширени вени, нарушения в кръвоснабдяването на различни органи, доказани тромбози, стеснения и запушване на съдовете, аритмии и всякакви нарушения на сърдечния ритъм.

Съдов хирург 1
Кога да се обърнем към съдов хирург?

Съдов хирург и преглед с еходоплеров апарат ви е необходим, за да се диагностицира прецизно и локализира вашия проблем. Най-често срещаният проблем е разширени вени. В 90 % от случаите е наследствен, но може да се появи и при големи физически натоварвания, бременност, травми. Хората с наследствена обремененост за сърдечно-съдови заболявания е необходимо да направят и превантивни консултации със съдов хирург, ицзвършващ еходоплерова диагностика. Когато своевременно се диагностицират заболяванията на сърдечно-съдовата система от компетентен съдов хирург, ще си спестите много страдания.

 

Кои заболявания трябва да консултирате със съдов хирург?

Всички заболявания на сърдечно-съдовата система се диагностицират и лекуват от съдов хирург, извършващ еходоплерова диагностика. Но колкото е важна диагностиката, толкова е важна профилактиката и правилното лечението. Най-често срещаните заболявания са тези на вените и артериите. Артериите пренасят наситена с кислород кръв от сърцето към останалите части на тялото. Вените връщат кръвта с бедно кислородно съдържание обратно към сърцето. От него посредством белодробната артерия кръвта отива към белите дробове, за да се обогати отново с кислород. Белодробната вена отнася обогатената кръв обратно към сърцето и целият процес започва отначало. Важно е да се консултирате със съдов хирург-ехографист, който да изследва протичането на тези процеси, да диагностицира проблемите и да проведе лечението. Най-често всеки съдов хирург се среща със заболявания на коронарната артерия и на периферните артерии. Те водят до инфаркт или инсулт и затова навременните мерки са особено необходими. Опасни са и заболяванията на каротидните артерии, поради натрупването на плаки в тях.

Важно е да се обърнете към съдов хирург-ехографист и когато страдате от варикозни или мрежести вени. Нарушеният кръвоток при тези заболявания може да доведе до образуването на съсиреци, тромбофлебити, тромбози, дори емболии. Съдов хирург-ехографист ще ви насочи за най-подходящото лечение при всеки индивидуален случай.

 

Съдов хирург при лечение на разширени вени

Съдов хирург 2
Съдов хирург - д-р. Яир Галили

Доктор Яир Галили е израелски съдов хирург, работещ с еходоплеров апарат, който прилага успешно най-иновативния метод за лечение на разширени вени – склеротерапия под ултразвуков контрол. Д-р Галили завежда отделение “Венозни заболявания” към Медицинския институт “Мор” в Тел Авив. Специализирал е като съдов хирург в Израел, а в САЩ специализира метода „Склеротерапия под ултразвуков контрол“. Д-р Галили е съдов хирург, автор на много публикации и научни разработки в областта на венозната недостатъчност. Ултразвуково-контролираната склеротерапия е най-доброто и революционно лечение на разширени вени. Все повече лекари в САЩ и Европа прилагат този метод. Д-р Галили е съдов хирург, един от най-успешните лекари в света, които прилагат новаторския метод. Досегашният му опит на съдов хирург е с над 50 000 пациенти. При 95 % от тях е постигнал окончателно излекуване на разширените вени последством иновативния метод. Ултразвуково-контролираната склеротерапия дава сигурни резултати, без болка и болничен престой, с минимален риск от усложнения. На всеки два месеца д-р Яир Галили прилага метода на склеротерапия на разширени вени в медицински център „Епика”, дава консултации като съдов хирург и провежда лечението под ултразвуков контрол. Доверете се на опита на д-р Галили– съдов хирург с доказана компетенция в областта на ангиологията и безоперативното лечение на разширени вени и съдови заболявания.

 

Д-р Яир Галили – доказан съдов хирург и революционният метод на склеротерапията

Съдов хирург 3
Съдов хирург - ултразвуково-контролирана склеротерапия

Обърнете се към съдов хирург, дори когато сте опитали всичко друго. Ултразвуково-контролираната склеротерапия дава възможности за лечение и на най-тежките случаи. Медицински център „Епика” е единственото място в България, където се прилага този революционен метод. Не всеки съдов хирург има квалификацията за работа с този метод. Предимствата на склеротерапията под ултразвуков контрол са много, сред тях е и фактът, че прегледът и манипулацията отнемат само няколко минути. Съдов хирург извършва диагностициране с помощта на специален еходоплеров апарат от ново поколение. С помощта на еходоплеровия апарат се локализира болното място по хода на вената. Опитът на специалиста съдов хирург позволява да се прецизират проблемните области с разширени вени. Защото е възможно пациентът да няма болки на мястото на изпъкналите вени, а по-нагоре по бедрото. На екрана варикозните вени се виждат с променен цвят. Специалистът съдов хирург отбелязва проблемните зони. Под ултразвуков контрол в тях само за секунди се впръсква склерозиращо вещество под формата на пяна. Необходимо е съдов хирург много прецизно да постави това вещество, точно в проблемния участък. Пациентът усеща само няколко леки убождания, подобни на усещането от вземане на кръв. Пенообразното вещество се разпространява във варикозната вена и по всички нейни разклонения. То предизвиква слепване на стените на разширените вени и те спират да функционират. Не се налага оперативното им отстраняване от съдов хирург. След време стените на варикозните вени се слепват, абсорбират се от организма, а кръвният поток се пренасочва към здравите вени. След няколко седмици изпъкналите вени се прибират, а месец по-късно може да се върнете към активен спорт, сауна, физически натоварвания. Методът е подходящ както за млади хора, така и при много възрастни пациенти. Важно е да бъде проведен от специалист съдов хирург или ангиолог, работещ с еходоплеров апарат.

 

Склеротерапия от съдов хирург – най-доброто лечение на разширени вени

Съдов хирург 4
Съдов хирург за най-добро лечение на разширени вени

Склеротерапията под ултразвуков контрол, извършена от опитен съдов хирург-еходоплеров специалист, е най-доброто решение при разширени вени. Предимствата на този метод са безспорни. Склеротерапията под ултразвуков контрол, извършвана от специалист по венозни състояния - съдов хирург или ангиолог дава възможност за лечение дори на най-тежките случаи, които не се повлияват от познатите досега методи. Ултразвуковият преглед, направен от съдов хирург, открива скритите разширени вени, дори тогава, когато нямате никакви оплаквания. Превантивният преглед при съдов хирург, извършващ еходоплерова диагностика, спестява много болка, проблеми и средства. В медицински център „Епика” получавате консултация от доказани специалисти съдов хирург – д-р Яир Галили и ангиолог д-р Спасов. Склеротерапията под ултразвуков контрол е бърза и напълно безболезнена процедура. Тя има не само медицински, но и естетически ефект. Не оставя никакви белези, а веднага след нея може да продължите ежедневния си ритъм на живот. Когато процедурите и лечението се провеждат от опитен съдов хирург, този метод изключително ефикасен, безрисков, безболезнен и бърз.

Едно е сигурно, за да намалите пораженията от болестта на Хашимото и да пречистите тялото си, добре е да изберете периодично програми за пречистване и подпомагане на организма.

Изберете медицински център „Епика”, който предлага консултации със световноизвестния съдов хирург д-р Яир Галилии и лечение със най-съвременните и доказани революционни методи.


Кога e нужно да се обърнете към съдов хирург?
Кои заболявания трябва да консултирате със съдов хирург?
Съдов хирург при лечение на разширени вени
Д-р Яир Галили – доказан съдов хирург и революционният метод на склеротерапията
Склеротерапия от съдов хирург – най-доброто лечение на разширени вени
 
Виж още
Затвори
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557