Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Хранителен режим

Диета или хранителен режим? Хранителен режим - безлекарствена методика в комбинация с най-успешните световни практики в медицински център „Епика”

Хранителен режим

 

Знаем ли какво е хранителен режим?

Храненето е удоволствие. Но знаем ли какво да ядем, как, кога и в какво количество? Правилно ли сме избрали хранителен режим, който да ни кара да се чувстваме жизнени и енергични? Защото спазването на хранителен режим не е просто менюто ни за седмица, а система от начин на хранене в дългосрочен план. Важно е нашият хранителен режим да е съобразен с възрастта и тялото ни, с нашата активност и здравословно състояние. Балансираният хранителен режим е гаранцията за нашето здраве и бодрост. А когато страдаме от различни заболявания, добре избраният хранителен режим ни помага да се възстановим по-бързо. Затова е необходимо да знаем от какъв хранителен режим се нуждаем.

Хранителен режим 1
Хранителен режим - значение

С напредването на възрастта органите в човешкото тяло започват да функционират по различен начин. Натрупват се излишни мазнини, а мускулната маса намалява. Променя се хормоналният баланс в организма. Тялото ни се нуждае не само от по-малко сън, но и от по-малко храна. Когато страдаме от различни хронични заболявания се налага да спазваме определен хранителен режим. Един хранителен режим е нужен на по-активните, съвсем друг, ако движението ни е малко. Децата се нуждаят от специален хранителен режим точно толкова, колкото и възрастните хора.

Новата медицина обръща все по-голямо внимание и изследва взаимната връзка между всички системи в нашето тяло. А за поддържането им, особено важно е създаването и следването на подходящ хранителен режим. Когато осъзнаем необходимостта от наш, индивидуален хранителен режим, тогава най-доброто решение е да се обърнем към специалистите.

 

Диета или хранителен режим?

Какво да изберем? Диета, която ще ни помогне да се отървем от излишните килограми, а после бързо ще ги възстановим? Или хранителен режим, който ще ни помогне да се справим със здравословните си проблеми и отново да се почувстваме бодри и силни? Когато избираме хранителен режим, трябва да знаем къде се крият проблемите във функциите на нашето тяло. А също и причините за нашите заболявания, методите за пречистване и улесняване работата на организма. Подходящият за всеки един от нас хранителен режим трябва да съдържа не само принципите на здравословното хранене - да предвижда консумирането на балансирани количества протеини, въглехидрати, мазнини, витамини и минерали. Добрият хранителен режим трябва да ни помогне първо да се изчистим от излишното в нашето тяло. А после – да поддържаме организма си с необходимите храни и двигателна активност. Изборът на индивидуален хранителен режим е единствено правилното решение. Когато се съставя такъв хранителен режим се анализират фсички фактори които му влияят: общото здравословно състояние, възрастта, теглото, двигателната активност, наличието на хронични заболявания, наследствеността. И разбира се, добре избраният хранителен режим трябва да бъде съобразен с нашите вкусове и предпочитания. Хранителен режим, подходящ както за тялото, така и за ума.

 

Защо е необходим хранителен режим?

Хранителен режим 2
Хранителен режим - необходимост

Липсата на хранителен режим рано или късно ни донася здравословни проблеми или лош външен вид. Хубавото е, че никога не е късно да започнем да спазваме свой собствен хранителен режим. Индивидуално направеният хранителен режим е много важен за поддържане на доброто здраве, а при хронични и болестни състояния, редуцира симптомите им или напълно ги премахва. Целта на собствен хранителен режим е не само намаляване на килограмите и мастната тъкан. Спазването на подходящ хранителен режим намалява кръвното налягане, влияе на хормоналния баланс в организма, отразява се благоприятно на сърдечно-съдовата система, регулира нивото на кръвната захар. Ако се придържаме към специално направен за нас хранителен режим, може да предотвратим развитието на множество здравни проблеми. А при хронични заболявания спазването на хранителен режим е наложително.

Всеки се нуждае от индивидуален хранителен режим. Децата – от добре балансирано количество храна, включително и въглехидрати. Активно спортуващите – от повече протеини. Възрастните трябва да се придържат към хранителен режим, съобразен с превенцията и с вече съществуващите им заболявания. Тези, които имат нужда от драстично намаляване на килограмите пък трябва да заложат на хранителен режим с по-малко въглехидрати и мазнини. Ако искаме добро здраве, нужен ни е хранителен режим, базиран на нашите индивидуални нужди.

 

Хранителен режим - безлекарствена методика в комбинация с най-успешните световни практики в медицински център „Епика”

Хранителен режим 3
Хранителен режим - успешни практики

Съвременната медицина изследва все по-задълбочено проблемите на храненето. Вече се е наложило схващането, че напълняването е следствие не от тъй нареченият„бавен метаболизъм”, а от недобрата функция на черния дроб. Когато в черния дроб се натрупат огромно количество мастни клетки, функцията му на пречистващ орган се нарушава. Нужно е да се спазва хранителен режим, който да дава възможност на този толкова важен орган да се пречиства и да преработва не само мазнините, но и токсините. Нарушената функция на черния дроб е предпоставка и за развитието на различни вируси и бактерии. Медицински център „Епика” предлага индивидуални протоколи за пречистване и оздравяване на черния дроб. Специалистите съставят хранителен режим на базата на безлекарствена методика, съчетана със свръхлечебни билки и храни.

Следването на хранителен режим – това е мярката за културата ни на хранене.

 

3 причини да изберете хранителен режим в медицински център „Епика”

  • В медицински център „Епика” съставят индивидуален хранителен режим, различен за всеки от вас. Специалистите анализарат вашето здравословно състояние – налични заболявания, тегло, възраст, наследствени фактори. Този хранителен режим се съобразява с вашите лични предпочитания и навици в храненето. Стъпка по стъпка, ще преминете от хаотичната консумация на храна към осъзнаване на това колко е важно до спазвате вашия хранителен режим. Там ще ви предложат не просто диета, а план за здравословен начин на живот.
  • Хранителен режим на базата на програмата „Лайвър”. Плод на съвременната интегративна медицина, програмата ще ви помогне не само да усетите промяната, но и да следвате този хранителен режим така, че да ви е приятно. Програмата „Лайвър” е образователно-практически курс, придружен с 9 или 28-дневен хранителен режим. Запознават ви най-общо с функционирането на системите в човешкото тяло и взаимодействието между тях. Всеки участник в програмата получава специален протокол с ценни съвети за индивидуален хранителен режим. Съобразен с личните нужди, възможностти, навици и предпочитания.
  • Ще се научите да спазвате хранителен режим, съобразен с най-съвременните иновативни тенденции в новата медицина. Няма нужда да се лутате между хилядите предложения за бързо отслабване и магическо изцеление. Следвайте хранителен режим за оздравяване и поддържане на организма. Доверете се на опита на специалистите в медицински център „Епика”. Опит на новата медицинa, който има за цел да постига синхрон между дух и тяло.

Знаем ли какво е хранителен режим?
Диета или хранителен режим?
Защо е необходим хранителен режим?
Хранителен режим - безлекарствена методика в комбинация с най-успешните световни практики в медицински център „Епика”
3 причини да изберете хранителен режим в медицински център „Епика”
 
Прочети още
Затвори
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557