Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Ангиология, лечение на разширени вени

Диагностика и лечение на съдови заболявания от водещи специалисти в областта. Не отлагайте проблема с разширените вени, позвънете в МЦ Епика!

Ангиологията е нова дисциплина в медицината, която отговаря за изследването на кръвоносните и лимфни съдове, тяхната структура, функция и заболявания. Ангиологията има за цел чрез различни методи да диагностицира патологични състояния, свързани с кръвната и лимфната система, отговаря за тяхната профилактика и лечение. Нехирургичното лечение на съдовите заболявания е съвременно и ефективно. Обхваща сериозни страдания като остра и хронична артериална недостатъчност на крайниците, аневризми, дълбока венозна тромбоза и белодробна тромбоемболия, хронична венозна недостатъчност. 

Революция в лечението на разширени вени

"Склеротерапия под ултразвуков контрол" е новаторски метод, който спасява страдащите от най-често разпространените форми и напреднали стадии на венозните заболявания. 

Нашите пациенти могат да разчитат на доброто ни сътрудничество с доктор Яир Галили. Израелският съдов специалист прилага този метод вече 18 години с огромен успех в Израел и Европа, а от 10 години и в София. Д-р Галили ръководи Клиниката по съдови заболявания в института по медицина „Мор“ в Тел Авив. Две години е специализирал революционния метод в САЩ. Неговите над 50 000 манипулации и хиляди излекувани, потвърждават световните медицински статистики за методика с висока успеваемост /около 95%/, с несравними предимства и впечатляващи резултати.

Повече за метода склеротерапия под ултразвуков контрол

Склеротерапия под ултразвуков контрол е най-щадящият метод за лечение на разширени вени, алтернатива на класическия оперативен метод. Употребява се за лечение на варикозни заболявания, при които неработещата клапа в даден участък на вената предизвиква венозен застой или рефлукс. Прилага се при всички етапи и форми на болестта – включително за случаите, за които доскоро изходът беше хирургическа интервенция, или се смятаха за нелечими. Няма противопоказания при тежки съпътстващи болести като диабет или сърдечносъдови.

Целта на лечението е увредените вени да се отстранят чрез свиване и слепване на стените на съда. С помощта на ултразвук съдовият специалист установява местонахождението и размера на варикозната вена, даже когато е скрита дълбоко под повърхността. В нея се инжектира на едно или няколко места склерозант под формата на пяна, който предизвиква реакция на склерозиране по хода на вената. В следствие на интервенцията кръвотокът се поема от здравите вени, така се намалява налягането в долните крайници. Интервенцията е кратка, извършва се под непрекъснат ултразвуков контрол, за да не се допусне да бъдат засегнати други кръвоносни съдове или съседни тъкани, проблемът се решава бързо и лесно – без упойка, белези и престой в болницата. Веднага след направената склеротерапия пациентът се връща към обичайния си график. Възстановителният период е значително по-лек и краткотраен в сравнение с останалите методики.

Вижте също: www.dr-galili.com

За повече информация: 02/820 38 55, 0879 853 557, 0879 851 557

 

Д-р Антоан Спасов - доказан български съдов специалист, които в тясно сътрудничество с израелския хирург д-р Яир Галили диагностицира и лекува съдови заболявания. Д-р Спасов е лекар с 20-годишен опит, от които 10 години в областта на ангиологията. Завършва медицина в Румъния през 1999 г., след което се завръща в България и започва работа като общопрактикуващ лекар в спешна медицина. Специализира ангиология в УМБАЛ „Св. Екатерина”, след което в болница „Токуда”. Продължава да практикува специалността си в кардиологичния център на „Сити клиник” в София.
Д-р Спасов е с призната от МУ – София професионална квалификация по „Ултразвукова съдова диагностика”.
Притежава сертификат за инвазивна ангиология от СУ „Климент Охридски”.
Член е на комисията за сертифициране на ехография на съдова система към Софийския университет.  

 

Галерия: Ангиология – лечение на разширени вени и съдови заболявания

 

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ ЛЕЧЕНИЕ

 

Разширени вени,  лечение със склеротерапия под ултразвуков контрол

Разширени вени лечение 1
Разширени вени лечение - доверете се на нас!

Медицински център „Епика” в София предлага на хората с разширени вени лечение без болка и операция. За пациентите с разширени вени лечение се прилага посредством революционен миниинвазивен метод. Доскоро за хората с разширени вени лечение имаше само по оперативен път, с лазерна или радиофреквентна аблация. Тези методи обаче са свързани или с дълги болезнени процедури, или с болничен престой и са с ниска ефикасност.  При склеротерапията под ултразвуков контрол на всички проблемни разширени вени лечението  трае само за няколко минути. Без упойка, без болка,  без престой в клиниката. Минути умения в медицински център „Епика” и висококвалифицирани лекарски умения са достатъчни за решаване на проблема.

 

Разширени вени,  лечение чрез иновативен метод, прилаган от д-р Яир Галили

Разширени вени лечение 2
Разширени вени лечение - професионална грижа

Медицински център „Епика” в София предлага революционен метод за премахване на разширени вени, лечение и бързо възстановяване. Ултразвуково-контролираната склеротерапия e решение за всички проблеми и усложнения вследствие на разширени вени, лечение за които доскоро е било невъзможно без операция.  

Процедурата се извършва от д-р Яир Галили - известен израелски съдов хирург, началник на отделението за варикозни заболявания в института Мор в Тел Авив. Специализирал е този новаторски метод  две години в САЩ. Д-р Галили прилага в България повече от десет години метода на склеротерапия под ултразвуков контрол за разширени вени, лечение и бързо възстановяване. Със своя впечатляващ опит от над 50 000 пациента, той има зад гърба си доволни пациенти с разширени вени, лечение, което успешно се справя с проблема при над 95% от случаите. През период от два месеца в медицински център „Епика” д-р Галили прилага своя метод за всички хора, които страдат от разширени вени, лечение на които дотогава не са намирали.

 

Разширени вени,  лечение без болка

Разширени вени лечение 3
Разширени вени лечение - обадете ни се сега!

Престоят и прегледът продължават минути за пациентите с разширени вени, лечение получават след  секунди. Първичната диагностика се извършва с еходоплеров апарат, който открива къде са проблемните разширени вени, тяхната дълбочина и размери. Ултразвуковият апарат „картографира” варикозните вени, които се виждат на екрана с променен цвят.  Дори за най-тежките случаи на хора с разширени вени лечение е възможно. Следва инжектиране на склерозант в разширените вени, лечение, което е краткотрайно. Пенообразното вещество предизвиква бърза склерозация на варикозната вена и спомага за пренасочване на кръвотока към здравите вени. Веществото се поставя много прецизно, под ултразвуков контрол. Пациентът усеща само няколко леки убождания и проблемът разширени вени/лечение е вече решен. В над 50 % от случаите е необходима само една процедура. За  част от останалите пациенти с разширени вени лечение се налага повторно и много рядко – за трети път. Дори пациентите, които са били убедени, че за техните разширени вени лечение няма, получават бързо и окончателно решение.

При проблема разширени вени/лечение, ключова роля играе освен  апаратурата, уменията и опитът на лекаря. Все повече лекари в Европа и САЩ практикуват и прилагат метода на склеротерапия под ултразвуков контрол, защото той е бърз, щадящ пациента и безболезнен.

 

Разширени вени, лечение за минути

Разширени вени лечение 4
Разширени вени лечение - изберете Епика

След тези няколко минути, в които продължава процедурата за „премахване” на разширени вени, лечението започва. Прави се превръзка на излекувания крак, която се държи най-много 24 часа. Не се налага никакъв болничен престой. Процесът разширени вени лечение е продължил пет минути. Често още веднага след процедурата се вижда как варикозните вени се свиват. Понякога в следващите 2 седмици се появяват симптоми на лека болка, зачервяване или втърдяване, но те бързо отшумяват. Веднага след манипулацията пациентът се връша към активен живот, спортува, плува, ходи на работа. След няколко седмици склерозирана вена се абсорбират от организма, а кръвният поток се пренасочва към здравите вени като циркулацията в тях се подобрява.

 

Разширени вени, лечение и бързо възстановяване

Все повече пациенти, опитали всякакви други терапии, избират при разширени вени лечение с ултразвуково-контролирана склеротерапия. При този метод не се усеща болка, а възстановителният период е кратък. Не се налага анестезия, защото методът е безболезнен, както и никакъв болничен престой. Веднага след процедурата по склеротерапия, всеки пациент може да се движи, да  шофира, да танцува, да работи.

 

Разширени вени,  лечение и естетически ефект

Разширени вени лечение 5
Разширени вени лечение - невероятна процедура

В последните десет години все повече млади хора се сблъскват с проблема разширени вени/лечение. Най-добре би било превантивно да се прегледат  наследствено обременените с разширени вени, лечение може и да е необходимо,  дори при липса на оплаквания. Ултразвуковият преглед, направен от специалистите в медицински център „Епика”, може да покаже и скрити варикозни вени. Методът  склеротерапия под ултразвуков контрол предлага за всякакъв вид разширени вени лечение, което е окончателно премахва проблема. Затова е предпочитан от все повече пациенти. При него всичко става бързо, безболезнено и без никакви белези. Ефектът е не само от медицинско, но и от естетическо значение. Всяко друго решение на проблема разширени вени лечение – операция или други методи за премахване – оставя белег, предтсавлява болезнена процедури и  дълъг възстановителен период, свързан с нарушаване на ежедневния ритъм.

 

Разширени вени лечение, подходящо за всяка възраст

Разширени вени лечение 6
Разширени вени лечение - професионална грижа

Проблемът разширени вени/лечение е голям за много хора. Той се появява  и при млади, и при по-възрастни хора. В над 90 % от случаите е наследствен. В останалите, причината може да бъде травма или специфични дейности, свързани с тежки натоварвания – бременност, ежедневни физически усилия, продължително стоене прав.  Процедурата на ултразвуково-контролирана склеротерапия е решение за всякакъв вид разширени вени, лечение за които пациентът не е намирал. Без значение са степента на увреждане, видът, дълбочината, размерът на вените, както и възрастта на пациента. При склеротерапията под ултразвуков контрол има решение и за най-тежките случаи, включително и за разширени вени лечение при много възрастни хора.

 

Проблемът разширени вени/лечение вече може да бъде решен

Балансът между цена, време и получен ефект при склеротерапията под ултразвуков контрол прави този метод предпочитано решение на проблема разширени вени/лечение. Дори когато се налагат две или три процедури, крайната цената е достъпна.

С помощта на ултразвуково-контролирана склеротерапия над 95% от пациентите успешно се справят с проблема разширени вени, лечение, което до скоро им се е струвало невъзможно.

Ако изберете метода на склеротерапия под ултразвуков контрол в медицински център „Епика” под ръководството на д-р Яир Галили ще получите за вашите разширени вени лечение с огромни предимства пред всички останали терапии.

 


Разширени вени,  лечение със склеротерапия под ултразвуков контрол
Разширени вени,  лечение чрез иновативен метод, прилаган от д-р Яир Галили
Разширени вени,  лечение без болка
Разширени вени, лечение за минути
Разширени вени, лечение и бързо възстановяване
Разширени вени,  лечение и естетически ефект
Разширени вени лечение, подходящо за всяка възраст
Проблемът разширени вени/лечение вече може да бъде решен
 
Read more
Close
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557