Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Медицински център “Епика”

гр. София, площад Преображение 1

Истината за безсънието - причини и лечение. Част 2

Кои са потенциалните причини за проблемите със съня?

Една от възможните причини за безсънието идва от черния дроб. Често той е задръстен и работи трудно, поради натрупаните токсини и приема на мазни и преработени храни.
Черният дроб се възпалява и по време на непрестанните битки, които води с вирусите и лошите бактерии, загнездили се в него от много години. Тези паразити произвеждат невро и дерматоксини, които са отговорни за значителна част от симптоматиката и болестите на съвременния човек.

Когато заспиваме, нашият черен дроб също "заспива" и действа на автопилот. Към 3-4 часа сутринта (часът е различен за всеки) той се събужда и поема отново задълженията си по неутрализиране на токсините, вирусите, отпадъците. Ако черният ни дроб работи бавно и трудно, на него му се налага да прибегне до спазматична конвулсия, за да се пооживи. Тези спазми почти не се усещат, но за някои хора са достатъчни, за да ги събудят. Това се случва в онези нощи, когато заспиваме нормално, после изведнъж се събуждаме в ранните часове на утрото и след известно време пак заспиваме. Тези спазми обясняват и онези тежки нощи, през които ту се унасяме, ту се будим.

към статията

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557