Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Медицински център “Епика”

гр. София, площад Преображение 1

Думите на Хераклит, изречени 500 години пр.н.е., са едни от най-често цитираните от масовата публика. По-малка част от публиката знае втората част от афоризма: “и нищо не остава”. Именно там се пропуска най-важната част от философското послание.

Прочети още...

Човешкото тяло е проектирано да се движи, а движението има пряко отношение към стареенето на клетките. Технологичният напредък на човечеството все по-често води до намаляване на физическата активност, дори и неподвижност за дълги часове. Заседналият начин на живот повишава многократно заболяeвамостта от диабет, сърдечно-съдови заболявания, венозен застой и усложненията от него, отоци по краката, костно-ставни заболявания, дори депресия. Цената, която плащаме е изключително висока.

Прочети още...

В много ранен стадий диабетът започва като проблем с черния дроб, който става муден, трудноработещ, омазнен. Причините за това са свързани предимно с  модерния начин на живот. За жалост  това състояние може дълго да остане неоткриваемо при медицинските тестове. Способността на черния дроб да складира и съхранявана глюкозата е от огромна  важност за предотвратяването на диабета. Черният дроб приема глюкоза от храната и съхранява част от нея за употреба на по-късен. 

Прочети още...

Израелският медицински уред Белаконтур намалява телесната обиколка чрез високотехнологична безболезнена ултразвукова терапия. Уредът проучва в реално време тъканите в дълбочина и установява мастните натрупвания. Идентифицира ги според местонахождението им – дълбочина, дебелина и плътност на мастния слой.

Прочети още...

Живеещи в чужбина българи си идват в родината за революционната инжекция. През последните 8 години България се утвърди като мястото в Европа, където българи и чужденци получават спасение от тежки варикозни проблеми. Пациенти от Италия, Испания, Русия, Гърция, Турция, Финландия, Германия, Великобритания, САЩ, дори Африка, посещават София, за да намерят спасение от сериозното заболяване.

Прочети още...

Разширените вени са досадни, загрозяващи, а понякога много болезнени и опасни. Вече не е нужно да ги търпите, да се притеснявате и да се страхувате. Достатъчно е да се подложите на така наречената склеротерапия. Това е модерен начин за бързо и ефективно лечение посредством инжектиране в болните вени на специално разпенено вещество.

Прочети още...

Разширените вени са особено неприятно заболяване, от което страдат мнозина. То е не само болезнено, но се отразява и на външния вид на краката. Негови жертви обикновено са хората, които продължително време стоят прави. То предизвиква отоци в глезените и чувство за тежест.

Прочети още...

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557