Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Медицински център “Епика”

гр. София, площад Преображение 1

Отслабване с ултразвук

Израелският медицински уред Белаконтур намалява телесната обиколка чрез високотехнологична безболезнена ултразвукова терапия. Уредът проучва в реално време тъканите в дълбочина и установява мастните натрупвания. Идентифицира ги според местонахождението им – дълбочина, дебелина и плътност на мастния слой.

Според получената и документирана информация апаратът изчислява честотата на използваните ултразвукови вълни, които чрез микровибрации довеждат мастните клетки до клетъчен саморезонанс. Резонансът е силно трептене на мастните клетки, което ги кара да се трият една в друга, триенето генерира топлина. Резониращият ефект поставя началото на процеса на освобождаване на мастната субстанция към тъканите. Когато мазнините са раздробени на липиди, те се "разпознават" от организма като 'свободни", поемат се от кръвта и достигат черния дроб. От черния дроб следващите 24 часа се използват от организма като енергиен източник, вместо въглехидрати и захари. Тялото използва "свободните" мазнини като негов пръв източник на енергия за всичките си нужди - дишане, говорене, ходене. . Когато по-малко мазнина бива абсорбирана обратно в клетките, мастните клетки не са пълни - те се смаляват - наблюдава се намаляване на обиколката. Минават около 48 часа докато освободената мазнина бъде отново абсорбирана в мастните клетки. Не всичката мазнина бива абсорбирана обратно - част от нея вече е използвана от тялото като източник на енергия. Посредством 4 електрода се  изготвя карта на тялото за идентификация на позицията на апликатора и се осъществява мускулна електростимулация предизвикваща вибрации с цел стягане и оформяне на мускулите, електродите правят пасивна гимнастика на мускулатурата. 
Увеличеният приток на енергия е добре да се изразходва с допълнително физическо натоварване, ходене пеша, изкачване на стълби, каране на колело, упражнения, фитнес...
Белаконтур е щадяща, неинвазивна, приятна терапия, без странични ефекти, без възстановителен период, базирана изцяло на естествените биологични процеси на тялото.
Терапията намалява телесната обиколка, излишните мазнини и и целулита, оформя тялото, засилва детоксикацията и метаболизма, придава релеф на мускулите, подмладява кожата. 
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557