Понеделник - Петък - 9:00-18:00

BellaContour

Уникален, патентован метод на терапия, резултат от продължителни и задълбочени изследвания

Действие

Адапторът на устройството, поставен върху тялото на пациента, изпълнява следните две действия:

1/ Точна идентификация на тъканта

Точна идентификация на тъканта – епидермиса в неговите 5 слоя, дермата във всичките й слоеве, мускулната маса, костната маса, мазнините.

Идентификацията се извършва чрез предаване и приемане на вълни, по метод сходен с този при ултразвуковите идентификатори.

По отношение на мастните слоеве системата оценява следните три параметъра:

 • Местоположение и дълбочина
 • Плътност на твърдо/течно вещество
 • Дебелина на слоевете

2/ Прилагане на честота

След идентификация на специфичните показатели за мастните натрупвания, устройството моментално предлага честотата/интензитета на вълните, чрез чието предаване към мастната тъкан поражда микровибрации и въвежда клетките в резонанс.

Това състояние на резонанс освобождава задържаната мастна субстанция в клетките.

Системата изпълнява поредица от изчисления в реално време в течение на процедурата. Честотата и натоварването се променят в съответствие с дълбочината, дебелината и плътността на мастната тъкан.

Посредством 4 електрода се осъществява мускулна електростимулация, предизвикваща вибрации, с цел стягане и оформяне релефа на мускулите.

Честотата и силата се настройват в реално време, за да се постигне ефективност през целия процес.

В зависимост от поставените цели, лечението включва средно от 6 до 10 сеанса, въпреки че забележителни промени настъпват още след 2-3 сесии. Сеансите са с продължителност от около 40 минути.

 

Цел

Белаконтур е неинвазивен метод чрез ултразвук с цел:

 • Премахване на излишните мастни натрупвания
 • Оформяне и скулптиране на тялото

Използването му осигурява бързи и дълготрайни резултати. Пациентът и специално обученият практикуващ физиотерапевт участват съвместно във всички етапи на процедурата. Като част от персонално медицинско изследване всички фази на терапията се наблюдават, документират и анализират.

 

ПРОЦЕСЪТ МОЖЕ ДА СЕ ОБЯСНИ ПРОСТО:

 

 1. Пациентът и практикуващият физиотерапевт определят областта, върху която ще въздействат и набелязват желания резултат.
 2. Тъй като пациентът през целия процес е осведомяван за извършваните процедури, рискът от непросветени и недоволни пациенти се свежда до минимум.
 3. Системата изисква да се записва теглото на пациента преди и след всяка процедура, за да се докаже, че намаляването на обиколката е тъкмо в резултат от топенето на целулита и мастните натрупвания, а не толкова от спадане на теглото.
 4. Измерванията на обиколката се правят с обикновен метър, за да може пациентът по всяко време, във всякакви условия да следи промените.
 5. Документирането чрез снимки е не по-малко точно. С цифрова камера се заснема пациентът преди, по време и след сеансите. Всички снимки се правят в идентични условия – без промяна на светлината, положение на тялото и ракурс.
 6. Практикуващият терапевт е „принуден” да води документация и не съществува метод да се „прескочи” този процес.
 7. Цялата информация събрана по време на сеанса изисква потвърждаване от страна на пациента.
 8. След като веднъж е натиснат бутона „ОК” на екрана, информацията се записва за по-късно ползване, без да е възможна промяна на данните.

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557