Често задавани въпроси

Как работи машината?

Устройството BellaContour използва технология с нискочестотен ултразвуков резонанс, за да отсрани нежеланите мазнини. Ултразвуковата вълна избирателно се насочва към мастните клетки в третираната зона и ги довежда до клетъчен саморезонанс. Резониращият ефект поставя началото на процеса на освобождаване на мастната субстанция към тъканите.

Постоянни ли са резултатите?

Да. Обиколките няма да се върнат, ако задържите теглото си стабилно. Мастни натрупвания могат да се появят отново в третираните зони, но за това на тялото ще са нужни години.

Може ли всеки да се подложи на процедурите?

Всеки може да се възползва от процедури с BellaContour.

Процедурата боли ли?

Не. Процедурата генерира усещане за топлина и лека вибрация.

Има ли процедурата странични ефекти?

Пациентът може да получи зачервяване и леко потене в третираната зона, но това отминава в рамките на няколко часа. Пациентите не съобщават за болка или дискомфорт след процедурата. Има и допълнителни положителни ефекти като намаляване на мускулната болезненост и напрежение, избледняване на стриите и белезите.

Процедурата работи ли и върху мъже?

Определено, защото много често мъжете имат увиснала кожа или подкожни мазнини, особено в областта на корема. Клиничният опит показва отлични резултати за проблемни зони като „любовни дръжки” и отпусната коремна тъкан.

Колко дълго продължава сесията?

Всяка сесия продължава 40 минути.

Колко дълго трябва да продължи моето лечение?

Процедурите трябва да свършат, когато резултатите са задоволителни. Но ако пациентите пожелаят могат да се завърнат по всяко време, дори и след постигането на желаните резултати.

След колко процедури се забелязват резултати?

Резултатите варират от човек на човек, но средно още след първата процедура могат да се забележат разликите.

Колко процедури се препоръчват?

10 процедури са препоръчителни за всяка зона и за постигане на дългосрочни резултати, но също така зависи от тялото на пациента. Понякога, ако пациентът е слаб, се налагат например само 4-5 процедури.

Това програма за загуба на тегло ли е?

Не. За да загубите тегло трябва да започнете двигателен и хранителен режим (да консумирате по-малко калории отколкото изгаряте). И все пак, голяма част от пациентите по време на проведените клинични изпитания са постигнали и загуба на тегло заедно с намаляването на обиколките.

Какво трябва да прави пациентът след процедурата?

Нормалната ежедневна активност може да бъде подновена незабавно. Препоръчително е да си направите 15 минутна разходка с цел да изгорите колкото се може повече от освободените мазнини по време на процедурата.

Кои зони могат да се третират?

Третираме корем, включително и паласки, бедра и ханш (едното бедро е една зона), ръце и двойна брадичка.

Кой изпълнява процедурите?

Квалифицирани специалисти-физиотерапевти, специално обучени и сертифицирани за работа с BellaContour, изпълняват всички процедури.

Всеки път ли се правят снимки?

Не, снимките се правят преди първата и след последната процедура или по-често, при желание на клиента.

Защо е необходим апликаторът на устройството BellaContour?

Той се поставя на зоните, които се третират, и изпълнява идентификация на тъканта и клетъчен резонанс (освобождаване на мастната субстанция), като излъчва ултразвукова вълна.

Защо се поставят електродите върху тялото?

Електродите помагат за изготвянето на карта на тялото, за идентификация на позицията на апликатора по време на процедурата, с цел ускоряване работата на машината. Също помагат на устройството да определи силата на вълната и колко дълбоко са локализирани мазнините, тяхната плътност и дебелина. Подпомагат процеса на стягане и склуптуриране на тялото.

Къде отиват мазнините?

Когато мазнината е раздробена на липиди, те се разпознават от организма като „свободни мазнини”, които се поемат от кръвта и достигат черния дроб, където се трансформират в енергия. Тялото също се пречиства от излишните течности освободени от мастните клетки, когато отидем до тоалетната.

Защо се препоръчват упражнения след процедурта?

Чрез създаването на „свободни мазнини” ние насочваме тялото да ги използва като негов пръв източник на енергия. То използва тези „свободни мазнини” за всичките си нужди (дишане, говорене, ходене и др.). Ако повишим телесната необходимост и разход на енергия чрез упражнения, по-малко мазнини ще се абсорбират отново в мастните клетки. Това се случва благодарение на изгарянето на мазнините, в следствие на което те се редуцират и мастната маса намалява (резултатите от третирането се подобряват).

Колко енергия се продуцира от електродите?

Електродите излъчват вълни с честота от 5 до 148Hz и интензивност от 1 до 100мA.

Защо се повишават електродите по време на процедурата?

Тъй като тялото свиква с интезивността на електродите, то вече не реагира толкова добре на същата интезивност, което налага тяхното увеличване.

Защо има две програми?

Програма А цели дермалния слой на кожата, мастните клетки в дермиса, подобрява състоянието на целулита, стриите и отпуснатата кожа.

Програма Б цели хиподермиса или подкожния слой на кожата с цел намаляване на обиколките.

Защо не могат двете бедра да се третират по едно и също време?

Бедрото е широка и голяма зона. Всяко бедро е отделна „мастна зона” и е необходимо да се третира отделно. Както коремът се третира на всеки 48 часа, така и всяко бедро се третира на 48 часа. Ако двете бедра се третират наведнъж количеството „свободни мазнини” ще бъде като това освободено при направени две процедури на корем. Но както казахме преди, освободените чрез процедурата мазнини или отиват за отработване в черния дроб или се абсорбират отново в мастната клетка.
Когато едното бедро се третира на 48 часа „свободните мазнини” се събират и са готови да бъдат използвани от тялото, но ако другото бедро се третира по същото време „свободните мазнини” за тялото ще бъдат твърде много за използване и в крайна сметка ще бъдат отново абсорбирани от мастните клетки. Няма да имаме по-добър резултат и ще изтощим тялото, тъй като трябва да абсорбира голямо, излишно количество „свободни мазнини”.

Защо трябва да има 48 часа между процедурите?

Когато третираме дадената зона, създаваме „свободни мазнини” и насочваме тялото да ги използва като негов пръв източник на енергия през следващите 48 часа след процедурата ( изчисленото време за използването на цялото количество свободни мазнини).

Мазнините, освободени по време на лечението от мастните клетки, са достатъчни, за да бъдат изгорени през следващите 48 часа, при средна активност на тялото. През тези 48 часа някои от тези мазнини ще се абсорбират отново в мастните клетки, а други ще се използват за горене. Ако се извърши допълнително третиране в рамките на този период от време, количеството свободни мазнини ще се удвои и на тялото няма да му бъде възможно да ги използва всичките. Следователното повечето ще се абсорбират отново в мастните клетки и допълнителното третиране няма да повиши крайният резултат от процедурите.

Какво създава усещането за топлина?

Когато апликаторът изпраща ултразвукови вълни, те са подбрани за конкретната плътност, дълбочина и дебелина на мастния слой. Целта е да се генерира резонанс в мастните клетки. Резонансът е силно трептене на мастните клетки, което ги кара да се трият една в друга. Триенето генерира топлина. При отстраняване на апликатора от затоплената зона, усещането за топлина изчезва.

Защо пациентът чувства нужда да използва тоалетната след процедурата?

Пациентът усеща нужда от тоалетна, защото лимфната система започва да абсорбира излишните течности, освободени от мастните клетки (не става дума за мастните липиди, които се абсорбират от кръвоносната система за трансформация в енергия от черния дроб или се връщат отново в клетката) и ги изхвърля от тялото.