Понеделник - Петък - 9:00-18:00

Кабинети

В МЦ “Епика” ООД работят водещи в своята област специалисти от различни специалности.

РАЗШИРЕНИ ВЕНИ

 

Разширени вени – лечение по нов революционен метод

Разширени вени 1
Разширени вени - лечение по нов метод

Медицински център „Епика” в София предлага на хората с разширени вени нов революционен метод за лечение. Това е иновативна миниинвазивна манипулация, безоперативна и безболезнена.  Не се налага болничен престой, а премахването на разширени вени отнема само няколко минути. Доскоро проблемът разширени вени можеше да бъде отстранен по оперативен път, с лазерна или радиофреквентна аблация. Това налагаше на пациента с разширени вени престой в лечебното заведение, болезнени процедури, анестезия и откъсване от ежедневния ритъм. Ефектът при ултразвуково-контролираната склеротерапия на разширени вени е не само медицински, но и естетичен. Няколко минути в медицински център „Епика” в София, благодарение на висококвалифицираните лекарски  умения, са достатъчни дори и за най-сложните случаи на разширени вени.

 

 
Read more
Close
 

Разширени вени - лечение чрез иновативен метод, прилаган от д-р Яир Галили

Лечението на разширени вени се извършва в медицински център „Епика” от известния израелски съдов хирург д-р Яир Галили. Той е ръководител на отделението за варикозни заболявания в институт МОР в Тел Авив и е специализирал две години в САЩ склеротерапия на разширени вени. Днес все повече лекари в Европа и САЩ прилагат този метод, защото е безболезнен, бърз и високоефективен.

На всеки два месеца д-р Яир Галили прилага своя метод за лечение на разширени вени в медицински център „Епика”. Известният съдов хирург има зад гърба си повече от 50 000 пациенти с излекувани разширени вени. При метода на склеротерапия под ултразвуков контрол от огромно значение е не само апаратурата, но и уменията на лекаря. Методът има над 95 % успеваемост. Ултразвуково-контролираната склеротерапия e най-доброто решение за лечение на разширени вени – няма анестезия, няма усложнения, няма възстановителен период. 

 

 
Read more
Close
 

Разширени вени - лечение без болка и без болничен престой

Разширени вени 2
Разширени вени - лечение без болка

Прегледът на пациентите с разширени вени е краткотраен. Диагностиката се извършва с еходоплеров апарат, при който Д-р Галили локализира проблемните разширени вени, установява тяхната дълбочина и размери. Варикозните разширени вени се виждат на екрана на ултразвуковия апарат с променен цвят. Манипулацията се състои в инжектиране на склерозант – пенообразно вещество, което предизвиква бърза склерозация на болните разширени вени. Така кръвотокът се насочва от варикозните към здравите вени. Веществото се поставя много прецизно от д-р Галили. Пациентът усеща само няколко много леки убождания и след минута е вече на крака.  В над 50 % от случаите е необходима само една процедура. За голяма част от останалите пациенти с разширени вени се налага повторна процедура и много рядко – за трети път. Предимство на склеротерапията под ултразвуков контрол е, че дори пациенти с тежки проблеми получават бързо и ефективно решение.

 

 
Read more
Close
 

Разширени вени - лечение и бързо възстановяване

След поставянето на склерозанта се прави превръзка на третираните места, като превръзката остава от няколко часа до едно денонощие. Не е необходим никакъв болничен престой. Пациентът става и си тръгва. Възстановителният период е кратък. Възможно е в следващите 2 седмици след склеротерапията да се появяват симптоми на зачервяване или втърдяване, лека болка или подуване, но те бързо отшумяват. След няколко седмици проблемните разширени вени се абсорбират от организма, кръвният поток се пренасочва към здравите и циркулацията в тях се подобрява. Месец след процедурата пациентът може да се върне към пълноценен живот - да спортува активно, да плува, да се подлага на по-сериозни натоварвания. Все повече пациенти, опитали всякакви други терапии, избират ултразвуково-контролирана склеротерапия за своите разширени вени. Защото методът е високоефективен, спестява много време и болка. А веднага след процедурата по склеротерапия на разширени вени, всеки пациент може да се движи, да  шофира, да отиде на работа и да се върне към ежедневието си.

 

 
Read more
Close
 

Разширени вени - лечение, подходящо за всяка възраст

Разширени вени 3
Разширени вени - лечение за всяка възраст

Склеротерапията под ултразвуков контрол е най-доброто решение при всякакви проблеми с разширени вени. Без значение от възрастта на пациента, размерът и дълбочината на варикозните вени, както и от степента на увреждането им. Предимствата на ултразвуково-контролираната склеротерапия дават възможност за лечение на разширени вени и на най-тежките случаи, които не са излекувани с останалите познати досега методи. Склеротерапията е подходяща както за млади, така и за много възрастни пациенти. Проблемът разширени вени може да се появи на всякаква възраст. В над 90 % от случаите е наследствен. Разширени вени могат да се получат и при тежки натоварвания, бременност, продължително стоене прав, редовно физическо напрежение. Днес вече има решение – склеротерапия под ултразвуков контрол - без болка, без операция, без дълъг възстановителен период.

 

 
Read more
Close
 

Разширени вени – лечение със сигурен медицински и естетичен ефект

Разширени вени 4
Разширени вени - лечение със сигурен ефект

Медицински център „Епика” в София осигурява индивидуален подход към всеки пациент с разширени вени. В последните десет години все по-често се срещат и млади хора с разширени вени. Ултразвуковият преглед, направен от специалистите в медицински център „Епика”, може да покаже дори и скритите разширени вени, дори тогава когато е нямало никакви оплаквания. Навременната грижа и превантивните прегледи спестяват много болка, проблеми и средства. Ефектът при склеротерапията под ултразвуков контрол е не само от медицинско, но и от естетическо значение. При операция или други методи има болезнени процедури, дълъг период на възстановяване и накрая остават белези. След бързата и безболезнена склеротерапия не остават никакви белези, а веднага след процедурата пациентът може да се върне към ежедневния си ритъм. Затова все повече млади хора избират този метод. Най-добрият избор за лечение на разширени вени, чрез който проблемът се премахва.

 

 
Read more
Close
 

Разширени вени – лечение вече има

В медицински център „Епика” получавате бързо решение на проблема разширени вени. Безболезнената процедура, грижата и индивидуалния подход към пациента, ви правят спокойни, че сте в добри ръце. Балансът между цена, времетраене на процедурата и постигнат ефект прави склеротерапията под ултразвуков контрол предпочитано решение. Дори когато се налагат две или три процедури, цената е достъпна.

Доверете се на метода склеротерапия под ултразвуков контрол в медицински център „Епика” под ръководството на д-р Яир Галили и ще направите най-добрия избор при разширени вени.


Разширени вени – лечение по нов революционен метод
Разширени вени - лечение чрез иновативен метод, прилаган от д-р Яир Галили
Разширени вени - лечение без болка и без болничен престой
Разширени вени - лечение и бързо възстановяване
Разширени вени - лечение, подходящо за всяка възраст
Разширени вени – лечение със сигурен медицински и естетичен ефект
Разширени вени – лечение вече има
 
Read more
Close
 

Къде да ни намерите?

Адрес
гр. София, площад Преображение 1, ж.к. Илинден 1309, eтаж 1 (над партер)
Телефони
02 820 38 55
0879 851 557
0879 853 557